Aanbevolen boeken - sponsormeter.nl 2.0

Uitloggen
Ga naar de inhoud

Aanbevolen boeken

(advertentie/doneertip)

Interessante boeken

Het belang en de waarde van sport, kunst, cultuur en goede doelen in dorpen en stadswijken voor onze maatschappij zijn o.a. in belangrijke mate afhankelijk van de ontwikkelingen en onze kijk op werk en inkomen, de economie, de (over)consumptie, de milieuvervuilling en de opwarming van de aarde.

De boeken Gratis geld voor iedereen van Rutger Bregman (De correspondent) en Wat er op het spel staat van Philipp Blom dragen bij aan onze overtuiging dat er in de komende 10 á 20 jaar een steeds grotere maatschappelijk rol is weggelegd voor verenigingen, clubs en stichtingen in Nederlandse dorpen en stadswijken. Enerzijds als basis voor een zinvolle vrije tijdsbesteding voor mensen wier betaalde baan wordt overgenomen door kunstmatige intelligentie (denk aan algoritmes en robots) en voor mensen die daardoor, zelfs met hard werken, nooit meer voldoende inkomsten kunnen genereren. En anderzijds als optie voor mensen die een duurzame en nuttige bijdrage willen leveren aan hun leefgemeenschap en daarmee automatisch aan het tegengaan van de stigmatisering van mensen zonder werk, sociale armoede, milieuvervuiling, de opwarming van de aarde en andere maatschappelijke issues.

De boeken staven ons ook in de overtuiging dat het hoog tijd is om het belang en de rol van de acties, activiteiten en evenementen van non-profitorganisaties in dorpen en stadswijken op een bijzondere en effectieve manier te promoten. Dat kan nu op sponsormeter.nl 2.0. Wij bevelen de boeken van harte aan iedereen aan die wil nadenken over of zich wil voorbereiden op een turbulente maar boeiende toekomst en de mogelijke gevolgen daarvan voor zichzelf en de maatschappij.


(advertentie/doneertip)
(advertentie/doneertip)
(advertentie/doneertip)
Terug naar de inhoud