Tips om succesvol te sponsormeteren - sponsormeter.nl 2.0

Uitloggen
Ga naar de inhoud

Tips om succesvol te sponsormeteren

(advertentie/doneertip)
Doen = gratis doneren

-meer kansen op donaties en sponsoringbijdragen


Tips voor het plaatsen van sponsormeters op sponsormeter.nl 2.0

Na je gratis aanmelding als gebruiker van sponsormeter.nl heb je doorlopend je kans op sponsormeterdonaties. De kans op die donaties (of sponsoringbijdragen vooor non-profitorganisaties) kun je verhogen door het plaatsen van sponsormeters (niet-zakelijke berichten en commentaren) over sport, kunst, cultuur en goede doelen in het gastenboek van je dorp of stadswijk op sponsormeter.nl. Verder naar beneden vind je tips voor het succesvol plaatsen van je sponsormeter.

Naast de algemene tips vind je er ook tips voor non-profitorganisaties die hun organsiatie, acties, activiteiten, evenementen en sponsors in hun gastenboek willen promoten om (meer) donateurs, sponsors, leden, vrijwilligers, evenementenbezoekers etc. aan te trekken. En voor bedrijven die er succesvol reclame in willen maken.

Als je gebruik maakt van een gastenboek dan ga je ook akkoord met de Algemene Voorwaarden. In artikel 6 daarvan wordt uitgebreid ingegaan op de voorwaarden voor het gebruik van de gastenboeken.

Scroll of veeg naar beneden voor de tips.

(advertentie//doneertip)
Doen = gratis doneren

1. Kies een gastenboek

Open het menu en kies het gastenboek van de provincie of gemeente waarin je woont of gevestigd/actief bent, bijvoorbeeld Limburg of Maasticht. Staat je gastenboek er niet bij, stuur dan via ons contactformulier een verzoek in om dat te openen (gemeente+provincie). Wij proberen het nieuwe gastenboek binnen enkele dagen online te hebben. Het zou fijn zijn als je meteen een mooie en kwalitatief goede foto als bijlage mee instuurt, bv. van je vereniging, een activitieit of evenement in je dorp of stadswijk of van je dorp of stadswijk zelf. Staan daar ook herkenbaar mensen op, vraag hen dan i.v.m. de privacywetgeving vooraf goedkeuring om die foto te mogen plaatsen. Indien geschikt plaatsen we hem (tijdelijk) op de openingspagina van het nieuwe gastenboek. Op een ingestuurde foto mogen geen rechten berusten. Zie ook: Foto's insturen elders op deze site.

2. Je naam en woon- of vestigingsplaats (verplicht)

Vul bij naam de naam in van jezelf, je bedrijf of je non-profitorganisatie. Zet, indien nodig of gewenst, de naam van je functie, dorp, stad en stadswijk en/of de naam van je eigen of favoriete organisatie, actie, activiteit of evenement achter je naam.

Plaats je een sponsormeter (bericht/commentaar) naar aanleiding van een bijzondere donateursactie, vul dan de naam in die je gebruikt voor de bankrekening waarmee je de donatie hebt betaald (niet het IBAN-bankrekeningnummer zelf!). Dit om te voorkomen dat we je sponsormeter niet kunnen koppelen aan je betaling en we, mochten we dat willen doen, je geen sponsormeterdonatie kunnen toekennen.

3. Je e-mailadres (verplicht)

Vul hier een geldig e-mailadres in van jezelf of je organisatie. Als je géén internet websiteadres invult (zie de volgende stap), dan kunnen andere gebruikers/bloggers door daarop te tikken of te klikken, reageren op je bericht/commentaar. Maakt iemand daar misbruik van, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten via ons contactformulier.

4. Je internet website (optioneel)

Wil je de bezoeker van het gastenboek de mogelijkheid bieden om de start-, actie-, informatie-, contact- of bestelpagina van je website of je pagina op Facebook of een andere sociale mediapagina te bezoeken, vul hier dan het websiteadres daarvan in. Je kunt dit veld ook vullen door de pagina waarnaar je wilt laten doorsluizen in je browser te openen, het websiteadres (dit staat in de adresbalk en begint met http:// of https://) te kopiëren en dit vervolgens te plakken in het veld Internet website. Let op: door het veld Internet website te vullen wordt het door jou ingevulde e-mailadres geblokkeerd.

5.a Plaats je sponsormeter

Nadat je de bovenstaande velden hebt ingevuld kun je het veld Bericht vullen met je sponsormeter. Dat is een promotioneel niet-zakelijk bericht met informatie, aanbevelingen en/of ervaringen (beoordelingen) op het gebied van sport, kunst, cultuur en goede doelen in je dorp of stadswijk over:

  • (donateurs)acties, loterijen, activiteiten en evenementen
  • vraag en aanbod 2e hands artikelen
  • het lidmaatschap van een vereniging of club e.d.
  • vrijwilligerswerk bij verenigingen, stichtingen etc.
  • reclame voor sponsors en voor kaarten- en lotenvoorverkoop van acties, activiteiten en evenementen (zie ook 5.b en c)*
  • sponsorcontracten t.b.v. sponsoring van verenigingen, clubs, acties, activiteiten en evenementen door sponsormeter.nl en lokale en regionale sponsors*

*alleen voor bedrijven en/of verenigingen etc. die lid zijn van een van onze actieteams!

Waar dat mogelijk is, kun je je eigen of een andere sponsormeter waarderen met één (=matig) tot vijf (=heel goed) sterren.

Hoe hoger de promotionele waarde van de inhoud van je sponsormeter voor acties, activiteiten en evenementen in je eigen of favoriete dorp of stadswijk, hoe hoger de kans op een sponsormeterdonatie voor jezelf of een sponsoringbijdrage voor je niet-zakelijke vereniging, club of stichting.

5.b Plaats je reclameboodschap

Bedrijven en non-profitorganisaties die lid zijn van een van onze actieteams mogen in elke blog gratis en onbeperkt reclame maken voor hun bedrijf of non-profitorganisatie en hun acties, aanbiedingen, activiteiten en evenementen. Volg daartoe eerst stap 1 t/m 4 en plaats vervolgens in het veld Bericht een omschrijving van je reclameboodschap. Begin je bericht altijd met (advertentie).

Betreft je reclameboodschap een tijdelijke actie, aanbieding, activiteit of evenement, vermeld dan duidelijk maar kort en bondig de voorwaarden daarvan, waaronder de duur, wie er aan mag deelnemen en de eventuele fysieke afhaal-, betaal- en/of de bestedingsadressen en/of de lokatie van de activiteit of het evenement. Reclameblokken die onduidelijk of misleidend zijn, die wij niet passend vinden, die alleen bestemd zijn voor volwassenen of waarover klachten bij ons binnenkomen, kunnen zonder opgave van redenen door ons worden verwijderd. Wil je een reclameblok wijzigen of verwijderen, geef dat dan zo snel mogelijk door via ons contactformulier. De plaatsers van reclameboodschappen die ons het meeste aanspreken kunnen in aanmerking komen voor een (extra) sponsormeterdonatie (bedrijven) of een (extra) sponsoringbijdrage (non-profitorganisaties).

5.c Plaats je sponsor(s)

Als je non-profitorganisatie lid is van ons Actieteam NZ dan mag je in het gastenboek van je provincie of gemeente, in overleg met en na goedkeuring van die sponsors, ook gratis reclame maken voor je sponsors. Vul daartoe in stap 2 (je naam en vestigingsplaats) en stap 3 (e-mailadres) je eigen gegevens in. Zet in stap 4 (internet website) het adres van de website of sociale mediapagina van je sponsor zodat geïnteresseerden meteen naar de website van je sponsor kunnen surfen. In het veld Bericht zet je de gegevens van de sponsor en daarachter "sponsor van .... (de naam en plaats van je eigen organisatie), eventueel aangevuld met een korte omschrijving van de sponsor. Je hebt mogelijk meer succes bij het vinden van sponsors als je deze optie ook in je sponsorcontracten aanbiedt.

Kies een van de onderstaande opties om verder te gaan.

(advertentie//doneertip)
Doen = gratis doneren
(advertentie//doneertip)
Doen = gratis doneren
(advertentie//doneertip)
Doen = gratis doneren
(advertentie//doneertip)
Doen = gratis doneren
Terug naar de inhoud